Toiminta

Partiotoiminta koostuu pääosin viikottaisista kokouksista, retkistä ja leireistä. Partiossa toimitaan oman ikäkauden mukaisissa ryhmissä.

PorrotiikeritRetkella11_8
LaSilaisia bossailemassa

Sudenpennut
Sudenpennut ovat 7–9-vuotiaita lippukunnan nuorimpia jäseniä. Sudenpenturyhmiä kutsutaan laumoiksi ja yhdessä laumassa on n. 15 sudenpentua sekä kaksi akelaa eli johtajaa. Sudenpentutoiminnassa leikit ja seikkailut on tärkeitä, joiden lomassa opitaan paljon hyödyllisiä taitoja, kuten ryhmässä toimimista.

Seikkailijat
Seikkalijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia, jotka opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Lisäksi seikkailijajoukkueet suorittavat taitomerkkejä ja käyvät partiotaitokisoissa. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!

Tarpojat
Tarpojiksi kutsutaan 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikoittain kokoontuvissa vartioissa ja suuntaavat kohti haastavimpia aktiviteetteja.

Samoajat
Samoajat ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia, joiden vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja. Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu.  Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina.

Vaeltajat
Vaeltajat, 18–22-vuotiaat partiolaiset, toimivat projektien mukaisissa ryhmissä ja oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa kaikki yhdessä. Vaeltajaryhmä, vartio, on yhteisryhmä, jossa on 3–5 vaeltajaa. Vaeltajat kokoontuvat kerran tai kaksi kuussa.

Entä sen jälkeen?
Vaeltajien ikäkauden suoritettuaan LaSissa pääsee liittymään turvallisten aikuisten jengiin, ja sen myötä mahdollistamaan lippukuntamme toimintaa.


Emme järjestä perhepartiotoimintaa. Sitä järjestää osa lähialueen lippukunnista, esim. Tammisalon Metsänkävijät.


Laajasalon Sinisten taustayhteisöinä toimivat Roihuvuoren seurakunta ja Helsingin NMKY.